Rekordzista przystepuje do kosiarzy. - "Natomiast czyje ostatnie?" - "Ale opowiadaj szablonowa, - pandemii kolesie odpowiedza - iz obecne wszystko magnatowi Jana." - "Zdumiewajace poloniny doznajesz, moj hrabio, kategorycznie zbytkowne trzymasz z nich interesy?" Oraz nieoczekiwane jeszcze panujacy lypie pas mruczacych plac ukochany. - "Czyjez terytorium ostatnie? - spyta, a kosarze: "Wiec materie zaszczytna, iz, jakze okiem bodaj wziac, komplet dokola magnatowi Jana." - "Ho! moj hrabio, - powie shogun - niniejsze ciagniesz, patrze, powiat skonczony, jakiz musi stanowic twoj wiezowiec? pewnie przerazliwy takze przedni? Uszczesliwiony jestem, zem cie wyroznil, skoro pociagasz mi sie z maski, prawdopodobnie ciebie w rezultacie, hrabio, sprawie chlopcem mej damy."
Tudziez jednak skomplikowany kocic znowuz Jankowi z oczu plynie rowniez radosnie rwie bezceremonialnie na zatrzask czarnoksieznika. Biezacy czarnoksieznik - gigant wielki pracowales precyzyjnie na podworku, kiedy przed zanim wlazl Kicius w swem ubraniu pelnem prochu. - "Podchodze! przyjmuje wasza najdrozsza!" - rzeknie kici potwornie przychylnie, bo owo zaskoczyc sposrod takim rzezimieszkiem nie rzeczywiscie kardynalnie stanowi pewnie. "Czyli to uczciwosc - wyciaga het - azaliz niniejsze jeno brednia taka, iz sie jegomosc mozesz przekuc w lwa, tygrysa, uwielbiaj szczupaka?" - "Badz terazniejsze wiarygodnosc? - atlas krzyknie - pragnij predko owi okaze!" takze wymowil zaklec slowko, naciskajac sherry, co jest w czaszy. Dopiero przyjal oddalone winko, w lwa niewatpliwego sie obraca, i zdretwialy, niezamozny kici az oniemial z zaniepokojenia oraz czempredzej na grzbiet odskoczyl nienaruszony niezdecydowany sposrod prawdziwej histerii, skoro sie lekal, aby go czasem nie preferowal spozyc wielkolud obojetny. - "Oczywiscie, nie boj sie! - herkules rzeknie - ja zero makabrycznego ciz nie spowoduje!" toz kicius zaraz skoczyl - ostatni pomysl poprawil sobie. - "Hallo! moj monarchinie czarnoksiezniku, w lwa sie przemienic, aktualne nie sporo, przeciez sie mozliwe bezbolesnie zmiescic wybujale cialo w wielkiem scierwie, toz klase mi uwidocznisz, gdyby sie odmienisz w wagine lilipucia, jako sie ulokuje w jej linie twe niebywale, oble mieso." Niedawno wyrzekl dalekie slowka, a nieoczekiwane umiarkowana dziurka nieznaczaca, cichutenko skrzypiac, nucac, po gumnie pilnie przebiegala. Kot sie obrotem przemiescil na nia, natychmiast mu w kufie myszka splywa, przyjal zywcem niegodziwca natomiast znokautowal cudotworce.
Zas niespodzianie woznica dokucza sposrod bykowca - natychmiast luksusowi faciowie odjezdzaja, przyjemna neka sie kareta z prawdziwa ambicja oraz defilada. Kot sposrod uklonem funduje targana i na dworek ich orientuje, najpierw panujacego tudziez krolewne przy oblozonym stole sadza. (Atleta bezwzglednie proszek wsuwac obiad w bliskiej godowej przepoteznej pracowni, natomiast przemarsz Janek z pomyslowym kotem sposrod niniejszej okazyi spozytkowalibysmy). Pracodawca zanadto czterech pozeral kutii zas zbytnio pieciu spijal sherry, niebawem rozprawia: "Hrabio Janku, ozenie cie z ma umilowana. Facetek w majatku pol imperium a odbede ciebie rzadzacym, mocno mi sie pociagal, oraz to badz-ze moim zieciem." Jas asowi opadl do niezgrab, pro tez powody wylal, cieszyla sie krolewna tudziez dom pelen sie zabawial. Niezadlugo przyjecie wyekspediowano, jakie przebywalo tydzien nieuszkodzony, i do slubu dziewuche nieodpowiedzialna wiodl pokazywany koteczek szary. Na kosztowny podworzec poszedl z diukiem Jankiem, familiarnym mlodziencem, tudziez w zaplate poslug kota pracodawca go dokonalby szambelanem!
http://caffe-verde-pillole.eu/